Sự kiện dành cho LGBT hoành tráng nhất Hà Nội

Hà Nội Pride 2017 Thủ đô tự hào!

Sau 5 năm liên tục được tổ chức thành công, thu hút được sư quan tâm và ủng hộ của đông đảo mọi người, Hanoi Pride (trước đây là Việt Pride Hà Nội) đã trở thành một sự kiện thường niên kêu gọi xóa bỏ định kiến, phân biệt đối xử đối với cộng đồng người đồng tính, song tính và chuyển giới (LGBTQ) tại Việt Nam, góp phần tạo không gian an toàn, tôn vinh tình yêu, sự tự do và đa dạng cho tất cả mọi người.

Với chủ đề “Thủ đô tự hào”, Hanoi Pride 2017 chính là sự kiện kết nối những mảnh đối lập xích lại gần nhau, giữa những nét văn hóa truyền thống với những thay đổi mang tính cởi mở, hiện đại, giữa những mối ràng buộc chặt chẽ trong gia đình tới sự thấu hiểu cái tôi cá nhân cũng như khát vọng của mỗi con người và quan trọng hơn hết, Hanoi Pride là cơ hội để cộng đồng người LGBTQ tự tin hiện diện nhiều hơn, thúc đẩy một Hà Nội khoan dung với sự khác biệt.

0
days
0
participants
0
major activities
0
organizations


Các tổ chức tham gia

Hanoi Pride được tổ chức bởi hơn 11 hội nhóm hoạt động cho quyền LGBTQ tại Hà Nội, tạo nên một sự kiện của cộng đồng, bởi cộng đồng và dành cho tất cả mọi người.

Lịch trình sự kiện

Bùng nổ với điểm nhấn là hoạt động đạp xe và màn tiệc tùng, sân khấu ca nhạc không thể bỏ qua vào chiều Chủ Nhật 24/09/2017..

 • 18/9


 • 19/9


 • 20/9


 • 21/9


 • 22/9


 • 23/9


 • 24/9


 • 17:00 - 19:00
  Open during: 9AM - 8PM 20-22 September, 2017 Vietnam Queer History Month 2017: Once upon a time, organized by Hanoi Queer, enhances people’s knowledge of the natural presence of LGBT community in many regions and social classes in every periods of Vietnamese history. To do so, this exhibition, from the perspective of people nowadays, reproduces LGBT’s love and life stories along the stretch of history, and therefore, the knowledge of LGBT community’s presence is lively represented. Such knowledge will help to reinforce the pride of LGBT identity as well as being the persuasive reasons for the recognition of LGBT community.
  Where
  Savage (112 Xuân Diệu)

 • 19:00 - 20:30
  Tình trạng sử dụng ma tuý trong quan hệ tình dục ở cộng đồng Gay và Bi men đang ngày càng gia tăng, xuất phát từ nhiều nguyên nhân. Việc dùng đá, một số chất kích thích đang trở thành trào lưu thể hiện sự "Đẳng cấp" trong cộng đồng. Tuy nhiên việc nhận thức về tác hại và giảm hại khi sử dụng ma tuý, đặc biệt là khi highfun hầu như rất thấp dẵn đến việc tăng các nguy cơ liên quan đến sức khoẻ. Thảo luận về highfun không chỉ giúp mọi người hiểu rõ hơn về ma tuý, chất kích thích mà còn xác định các dịch vụ hỗ trợ cần thiết cho các bạn
  Where
  N/A

 • 20:30 - 22:00
  Slay focuses on Filipino performance artist Floyd Tiogangco and his unique sense of style. He is often judged and denied entry to public vehicles and establishments just because of the clothes he wear. This documentary explores how gender expression is also grounds for discrimination in the Philippines, and how the idea of sexual orientation often comes with a boxed expectation of how a person's gender expression should be
  Where
  Savage (112 Xuân Diệu)

 • 09:00 - 20:00
  Mở cửa: 20-22/2017 Triển lãm “Bạn hiểu chúng tôi” với 10-15 bức ảnh sẽ giúp người xem hiểu đúng, chính xác về cộng đồng Vô Tính và những định kiến, cuộc sống hằng ngày của nhóm này.
  Where
  Goethe Institute

 • 13:30 - 15:45
  Where
  Goethe Institute

 • 16:00 - 17:30
  (Tiếng Việt) Eugenio trải qua kì nghỉ hè với công việc chính là chăm nom căn nhà của chú ruột của anh và trong thời gian này, anh cũng tranh thủ tìm ý tưởng mới cho một kịch bản phim đang viết. Trong khi đó, Martin đang thất nghiệp và sẵn sàng làm những công việc tu sửa nhỏ tại căn nhà đó. Hai người đã quen nhau từ nhỏ nhưng bẵng đi một thời gian không gặp nhau. Và rồi mối quan hệ giữa hai người được tái lập dựa trên những lừa dối: Martin không có chỗ ở và anh nói dối Eugenio. Ngược lại Eugenio nhận ra có vẻ anh đang quan tâm đến Martin hơn là một người bạn thông thường. Dần dần, mối quan hệ giữa hai chàng thanh niên phát triển dựa trên sợi dây mỏng manh với sự pha lẫn giữa tình bạn thân thiết và những “cái nhìn lén lút”, trò chuyện về quá khứ và tương lai với sự gắn kết giữa hai con người.
  Where
  Goethe Institute

 • 17:30 - 19:00
  "Surely, each LGBT individual has passed certain relationships. Everyone must go through impetuous passion, sympathetic understanding and sometimes, we realize we are not going on some red carpets, we disenchant from illusion. Pressure in relationships seems to be a necessary part that we cannot hide from. Into the workshop of “Burdens from Expectations in Relationships”, each one is a story for sharing and for being listened. Let’s open our heart to reflect on our relationships, and to share the very true feelings with others.
  Where
  Goethe Institute

 • 19:30 - 21:00
  Idolatrous relationship happens when a person considers his or her partner such a high priority in their life, often leading to making the partner an idol; and everything that person does all revolves around his or her partner’s life. This workshop aims to explore the situation in LGBT couples in Vietnam through interactive activities like playback theater and round-table discussion.
  Where
  Goethe Institute

 • 20:30 - 22:00
  Drag Queen and Wacking are Queer arts, arts that based on Queer culture. If Drag Queen are farmiliar to a lot of people as performances in bars and partys, Wacking seems not. This is a movie about Drag Queen - Wacking, and moreover, about the people have chosen these types of art. Danh - the main character - is a software staff by day, but by night, he chooses to live his trueself with his passion: dancing
  Where
  Savage (112 Xuan Dieu)

 • 09:00 - 12:00
  Where
  Goethe Institute

 • 13:30 - 15:30
  Where
  Goethe Institute

 • 16:00 - 17:00
  (Tiếng Việt) Tình dục luôn là một chủ đề khó nói, đặc biệt trong cộng đồng LGBTQ. Sự đa dạng của tình dục, khoái cảm và an toàn là những điều cần được nói nhiều hơn. Diễn đàn nói chuyện tình dục mang lại không gian thoải mái để mọi người có thể chia sẻ về tình dục và hiểu hơn về tình dục, đặc biệt là các bạn LGBTQ trẻ.
  Where
  Goethe Institute

 • 17:00 - 18:00
  (Tiếng Việt) Theo báo cáo nghiên cứu "Rào cản tiếp cận Quyền của LGBTQ tại Việt Nam" do Doanh Nghiệp Xã Hội Hải Đăng thực hiện năm 2016 cho thấy kỳ thị và phân biệt đối xử là rào cản chính khiến cho LGBTQ không thể tiếp cận với Quyền và các Luật bảo vệ. Một trong nguyên nhân chính đó là việc thiếu kiến thức về pháp luật và các kênh hỗ trợ pháp lý cho cộng đồng để hiểu hơn về Quyền của mình và những các Luật liên quan. Đến với "Know your Rights" bạn sẽ được gặp gỡ Luật sư Trịnh Quang Chiến đến từ Trung tâm Tư vấn Pháp luật Hà Nội, người có kinh nghiệm nhiều năm trong hỗ trợ pháp lý cho LGBTQ để được cung cấp thông tin, giải đáp thắc mắc và thảo luận về các hoạt động hỗ trợ pháp lý cần thiết cho LGBTQ trong thời gian tới.
  Where
  Goethe Institute

 • 18:00 - 20:00
  (Tiếng Việt) "Đến với Workshop: Chuyện Queer Xưa, các bạn sẽ thực sự được trải nghiệm, thấu hiểu một phần từ những câu chuyện, những con người vốn là một phần lịch sử, một mảnh ghép không thể thiếu của cộng đồng queer. Những câu chuyện và hình ảnh cộng đồng từ những năm 80-90. Họ là ai? Họ ở đâu? Sống như thế nào? Gặp gỡ nhau ra sao? Yêu nhau như thế nào? v.v... Tham quan, tìm hiểu, cảm nhận, và lắng nghe chính những con người đại diện cho thế hệ năm ấy chia sẻ, còn gì ý nghĩa hơn khi niềm tự hào LGBT đang sục sôi trong chúng ta."
  Where
  Savage (112 Xuan Dieu)

 • 18:30 - 20:30
  Where
  Goethe Institute

 • 20:30 - 21:00
  "For Chinese parents, finding out that their kid is gay usually presents a major tragedy, with the big majority utterly unable to accept the homosexuality of their son or daughter. However, during recent years a fresh rainbow wind has been blowing over the Chinese mainland: a pioneer generation of Chinese parents has been stepping up and speaking out on their love for their gay kids. This documentary features 6 mothers from all over China, who talk openly and freely about their experiences with their homosexual children. With their love, they are giving a whole new definition to Chinese-style family bonds."
  Where
  Savage (112 Xuan Dieu)

 • 09:00 - 11:00

 • 18:30 - 20:30
  Prejudice has always been around us, in so many form in our society. So what is prejudice against bisexual and how to deal with it? Let's hear our guest to have understanding about this problem and the ways to overcome it
  Where
  iSEE Hub (Room 403, D10 Giang Vo)

 • 20:30 - 22:00
  """For Chinese parents, finding out that their kid is gay usually presents a major tragedy, with the big majority utterly unable to accept the homosexuality of their son or daughter. However, during recent years a fresh rainbow wind has been blowing over the Chinese mainland: a pioneer generation of Chinese parents has been stepping up and speaking out on their love for their gay kids. After the Mama Rainbow, Fan Popo made this documentary to answer the question: ""Where are the fathers in the Chinese LGBT movement?"". This documentary features 6 fathers from all over China, who talk openly and freely about their experiences with their homosexual children. With their love, they are giving a whole new definition to Chinese-style family bonds."""
  Where
  Savage (112 Xuan Dieu)

 • 09:00 - 17:00
  Seminar 10 Points of Equality provides a space for education experts, teachers, parents, students and activists to exchange information and discuss on the local context of equality in educational system. Through the seminar, NextGEN Hanoi hopes that every participant would have a better understanding about unequal activities at schools, and know obstacles the LGBT students have to face are not their own stories but everyone’s. Moreover, we also believe with this activity, we would be able to promote dialogues and good practices in order to better the status quo, so that everyone can look forward to an ideal educational environment with 10 Points of Equality.
  Where
  Estine Easy Hotel, 25 Quoc Tu Giam Str.

 • 09:00 - 17:00
  This workshop will be a get-together for parents and family members of LGBT people in Hanoi and the nearby provinces. In a cosy, welcoming and safe environment, participants will be encouraged to share their stories and discuss the many intimate ways for LGBT persons and their parents to understand, to accept and to embrace their intergenerational differences. For the first time ever, Forum Theatre will be applied as facilitation technique. This workshop is organized by 6+.
  Where
  Notify by email to subscribers

 • 13:00 - 19:00
  Where
  N/A

 • 19:00 - 22:00
  Party Pride Back In Time co-organized by Ha Noi Queer and Savage aims at creating an LGBT-friendly environment for both international and local queer people to gather, to entertain and to exchange their own stories. Within the framework of Hanoi Pride 2017 week, the party’s theme is inspired by the topic Queer during the postwar period, when the country had just gained independence and started the renovation. No longer bearing the responsibilities for the destiny of the country, the Queer community had more rooms to learn and express themselves. Despite the harsh discrimination from the society, the rise of LGBT visibility during the period has contributed to shaping the LGBT culture and a vivid Queer picture. Attending the party, the participants have the opportunities to not only listen to the sharings about the pride of the international and Vietnamese LGBT community but also experience traditional games and activities which were once popular.
  Where
  Savage (112 Xuan Dieu)

ĐỊA ĐIỂM
Hà Nội

THỜI GIAN
18 – 24 tháng 9 năm 2017


Sorry, this entry is only available in Vietnamese.